Udby og Ørslev Kirker

ØRSLEV Koncert med Scandinavian Guitar Duo

25.02.2020 kl. 19:30 - 20:30

25.02: Scandinavian Guitar Duo

 

“De er kun to, men de spiller med en fremstormende kraft og ikke mindst en klangfylde og farverigdom der kun kan kaldes orkestral” — Politiken

Guitaristerne Per Pålsson og Jesper Sivebæk – Scandinavian Guitar Duo – danner tilsammen en af disse års mest succesrige konstellationer. Spilleglæden, udstrålingen på scenen og alsidige og spændende koncertprogrammer er blevet varemærke for Scandinavian Guitar Duo, og ikke kun i Danmark har duoen høstet roser. En af verdens allerstørste guitarstjerner John Williams gav sin ubetingede anerkendelse af duoen, og udbrød spontant om deres spil: ”Den bedste fortolkning jeg endnu har hørt, kontrasterne i jeres spil er imponerende.”

Startskuddet kom, da de med deres dynamiske og medrivende spil i konkurrence med nogle af Danmarks bedste kammerensembler, i 1993 sensationelt vandt 1. prisen i Danmarks Radios prestigefyldte Kammermusikkonkurrence, og hermed placerede den klassiske guitar i toppen af dansk kammermusik.

Efterfølgende udgav de deres debut CD "Spanish at heart" på det internationale hæderkronede pladeselskab EMI classics med udelukkende spansk musik. 

Efterfølgende har de udgivet “ Made in Scandinavia” med musik fra Danmark, Norge og Sverige. Senere i 2019 udkommer Scandinavian Guitar Duo med “All Classic” med musik af Händel, Fauré, Fernando Sor og Enrique Granados. Duoen var musikambassadører i ”Discover Denmark projektet” i samarbejde med bl.a. de Danske Ambassader. Duoen har spillet koncerter i de nordiske lande samt Tyskland, Polen, Italien, Frankrig, Spanien, Bulgarien, Estland, Kina og USA. Duoens repertoire spænder fra renæssancen til nyskreven musik hvor blækket knap er tørt. Flere komponister har skrevet og dedikeret værker til dem bl.a Per Nørgård og Anders Koppel.

 

“De to musikere forstår at udnytte instrumenternes muligheder artistisk, og det med en inderlig indlevelsesevne og overlegen musikalitet” — Berlingske Tidende

Den spanske musik står dem naturligt begge meget nær og at de to kan spille spansk musik med ægte "duende" er bevist ved flere lejligheder. Modtog Sonningfondens særlige "Segovia pris" stiftet af den legendariske spanske guitarist, da han modtog Sonningprisen og fik roser fra nok den største spanske musikambassadør, pianisten Alicia de Larocha, da de to skandinaver var inviteret til at spille spansk musik for hende på en masterclass. Endvidere har de to vundet priser ved internationale guitarkonkurrencer i netop Spanien samt Finland, Italien og Frankrig. Ved koncerten i Ørslev kirke spiller musik af bl.a A. Vivaldi, Claude Debussy, Enrique Granados og Danske folkeviser i arrangement at Asger Buur. 

Det sker i Ørslev kirke tirsdag den 25. februar kl. 19:30. Entré ved indgangen kr. 50,-

<- Tilbage
cookie information