Udby og Ørslev Kirker

UDBY Koncert med Sorø Klosterkirkes Drenge og mands kor

22.09.2019 kl. 19:30 - 20:30

 

Sorø Drengekor er oprettet i 2012 ud fra et ønske om at fremme børne- og ungdomstilbuddene ved Sorø Klosterkirke. Koret består af 3 kor fordelt på en korskole for drenge i ca. 3. klasse, et drengekor, der synger sopranstemmen eller den melodibærende stemme og et mandskor, der synger alt, tenor og bas.

 

Til koret er udover dirigent tilknyttet en sangpædagog Louise Pape, der underviser i sangteknik ved solosangstimer og en akkompagnatør Tórður Frímannsson á Brunni.

 

Koret har siden sin start været medvirkende ved gudstjenester og koncerter i Sorø Klosterkirke og har også lavet koncerter flere steder, heriblandt en korrejse til Lübeck, Flensborg, Paris og senest i England, med fokus på den traditionsrige evensong.

 

Det er Sorø Menighedsråd der er korets arbejdsgiver og derudover er der oprettet en støtteforening til at støtte koret i forbindelse med koncerter, stævner og rejser.

 

Dirigent

 

Merethe Lammert Køhl Hansen er født i 1977. Hun begyndte tidligt at spille klaver og orgel. Først hos Margrethe Østergaard, tidligere organist og kirkemusikskoleleder i Kalundborg og efter at have taget Præliminær Organisteksamen i 1994 blev hun optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Her studerede hun hos professor Hans Fagius i repertoirespil, docent Lasse Ewerlöf, Søren Christian Vestergaard og professor Bine Bryndorf i liturgisk spil, Poul Emborg i korledelse samt Svend Christiansen i teori. Diplomeksamen blev afholdt juni 2002 i Helligåndskirken med karakteren 11 i repertoirespil.

 

I 2000-2001 havde Merethe et studieophold i Paris hos prof. Susan Landale i repertoirespil og prof. Naji Hakim i improvisation og var derudover organist ved Den Danske Kirke i Paris.

 

Hun har været ansat som organist og korleder ved Vor Frue Kirke i Kalundborg 2001-2006.
Dirigent for Vestsjællands Kammerkor 2004-2010
Dirigent for Chorus Soranus 2006-2007

 

Siden oktober 2006 har hun været ansat som organist og korleder ved Sorø Klosterkirke. Kunstnerisk leder for Sorø Internationale Musikfestival-Klassisk i Sorø.

 

Dirigent for Sorø Drengekor oprettet i 2012.

 

Studier hos Margrete Enevold og Pia Boysen i børnekorledelse og kandidat i korledelse fra Syddansk Musikkonservatorium hos Alice Granum samt underviser for børnekorakademiet.

 

Løbende har Merethe givet adskillige koncerter både som solist, dirigent og akkompagnatør og har derudover deltaget aktivt i flere masterclasses.

 

Entre kr. 50 ved indgangen.

<- Tilbage
cookie information